Ključ uspjeha Samire Cook Gaines

Sep 26, 2017
350
Ključ uspjeha Samire Cook Gaines

Program “Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti”, koji sprovode UNDP i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a u partnerstvu sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, ugostio je Samiru Cook Gaines, osnivačicu i predsjednicu Ženskog biznis centra u Vašingtonu.

Samira ima dugogodišnje iskustvo u pružanju podrške preduzetnicama putem obuka, savjetovanja i mentorstva, za šta ju je nedavno Bijela kuća proglasila Šampionkom promjena u oblasti mentorstva za žene. Cilj ovog skupa bio je da čujemo inovativna iskustva iz Amerike i stavimo ih u kontekst naših napora ka pružanju podrške preduzetnicama ali i unapređenju institucionalnog okvira za razvoj ženskog preduzetništva.

Samira je govorila o uspješnim primjerima biznisa u SAD, pisanju biznis plana, primjerima kreativnog biznisa, istraživanju tržišta, te marketingu i prodaji.

Učesnice skupa, mahom početnice u biznisu koje prolaze kroz edukativni proces, ali i iskusne mentorke, dobile su vjetar u leđa slušajući motivišuću, ali istovremeno realno-životnu priču I putu do uspjeha jedne preduzetnice, punu konkretnih i primjenjivih savjeta i uputstava kako da savladavaju prepreke i iskoriste prilike koje im se pružaju.

Na panelu su, pored gospodje Cook Gaines, učešće uzeli i prof. Dragana Radević iz kompanije CEED Consulting, Ivan Mališić, konsultant UNDPa u programu ekonomskog osnaživanja žena, kao i Ivana Tomašević, predsjednica Biznis centra Bar.
Oni su prisutnima približili iskustva rada sa preduzetnicama u našem programu, koji su to izazovi sa kojima se suočavaju i koja vrsta podrške im je potrebna, ali i predstaviti metode mentoringa i biznis dijagnostike koje su ranije koristili u svom radu.

Fotografije sa događaja možete pogledati OVDJE.

http://www.gendermontenegro.com/multimedia/photo-gallery/377